Milyonlarca memuru ilgilendiriyor: SPK’dan yeni zorunluluk

Finansal Okuryazarlık Platformu İle Finansal Bilinçlilik Artıyor

Sermaye piyasalarının gelişmesi ve yatırımcı sayısının artmasıyla birlikte finansal okuryazarlık büyük önem taşıyor. Tasarrufların doğru yönetilmesi ve risklerden korunmak için çeşitli adımlar atılıyor.

Bu kapsamda Finansal Okuryazarlık Platformu, bireylerin finansal farkındalığını artırmayı, finansal hizmet ve ürünlerden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamayı ve finansal piyasaların sağlıklı ilerlemesini temin etmeyi amaçlıyor. Platform, bankacılık, borsa, bütçe, kredi, kripto varlıklar ve yatırım olmak üzere altı kategoride toplam 55 eğitim videosu sunuyor.

Ayrıca, e-Devlet üzerinden siteye üye olanlar belirli eğitimleri tamamlayarak farklı seviyelerde finansal okuryazarlık katılım sertifikaları alabiliyorlar. Platformun açılışından bugüne kadar 1,3 milyon izlenme sayısına ulaşılırken bu rakamın artması bekleniyor.

Protokoller ve İşbirlikleri Çığır Açıyor

Finansal Okuryazarlık Platformu’nun yanı sıra SPK, bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla işbirliği protokolleri imzalayarak finansal okuryazarlık eğitimlerini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, OSBÜK, İŞKUR, TOBB, Milli Savunma Bakanlığı, KOSGEB, KAGİDER ve Jandarma Genel Komutanlığı gibi kurumlarla iş birliği yapılıyor.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı platforma 60 bin personeliyle giriş yaparken, OSBÜK aracılığıyla 67 bin firmayla iletişime geçti. İŞKUR’un İş Gücü Uyum Programları ile 100 bin kişiye finansal eğitim sağlanırken, TOBB ise 2 milyon üye firmaya duyuru yaptı.

Kadın Girişimciler ve İşbirlikleri Öne Çıkıyor

Özellikle kadın girişimciler için yapılan çalışmalarda, KAGİDER ve diğer kurumlarla ortaklaşa finansal okuryazarlık faaliyetleri yürütülüyor. Ayrıca, Kayseri, Adana ve Konya gibi şehirlerde valilikler, ticaret odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birlikleri devam ediyor.

TBMM, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarıyla yapılan protokollerle finansal okuryazarlık projeleri yaygınlaşmaya devam ediyor. Özellikle Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve Finans Ofisi ile yapılan iş birlikleri, platformun yaygınlaşmasına katkı sağlıyor.

Finansal Okuryazarlık Türkiye Seferberliği kapsamında yapılan çalışmalarda, farklı kurumlarla yapılan anlaşmalarla finansal bilinçlilik artırılmaya devam ediyor. Ön görüşmelerin devam ettiği kurumlar arasında Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu gibi önemli kamu kurumları bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir